Състезателни пружини H&R

Състезателни пружини H&R

През последните години H&R се превърна във водеща марка сред призводитеите на на рйсинг пружини за моторните спортове в Германия и в световен мащаб.  От световният рали шампионат на FIA, Formel 1,  през DTM, немският рали шампионат, Formel 3 чак до многобройните шампионати на автмобилните производители и  24 часовите състезания, по целия свят  печелят състезателните автомобили оборудвани с H&R пружини печелят, които са се превърнали в синоним на успех в моторните спортове. Много топ-отбори от моторните спортове се доверяват на опита на инженерите и специалистите в окачването от Зауерланд. 

Но не всеки отбор може да си позволи специални разработки, поради което експертите на H&R са разработили специална серия състезателни пружини с базисни характеристики за моторните спортове, които позволяват на състезателите, сами да ги комбинират постигайки желаните от тях индивидуални характеристики. Тази серия пружини се състои от многобройни линеарни високопроизводителни състезателни пружини HRF, в различни дължини и видове. Използва се специална високо устойчива стомана, с идентични спецификации каквито се използват например в DTM, гарантира минимално тегло при максимален път на пружината.

Основни пружини: Основните пружини се изработват от специална високо устойчива стомана. Това води до по-ниско тегло с увеличен блокиран пружинен ход спрямо пружините, изработени от конвенционална пружинна стомана. Основните пружини са с изразена линеарна форма и определят основните характеристики, които остават незасегнати от допълнителните пружини. Посредством избора на подходящи шок стопери, трябва да се избягва блокажа на хода на основната пружина.

Допълнителни (спомагателни) пружини: Допълнителните пружини (спомагателни пружини), които се използват по избор, са изработени от специален трапецовиден материал, който издържа на продължително силно натоварване. Те могат да увеличат ребаунд пътя или отговора на пружинната система, в зависимост от това дали спомагателните пружини са вече затворени и имат още ход или са все още отворени и да повлияят на параметрите на избраната основна пружина. За да се хармонизира преходът между основните и спомагателните пружини, в програмата H&R имат и четири вида прогресивни спомагателни пружини. Съществуват и различни аксесоари като пружинни подложки, междинни подложки, блокировки, гайки и буфери.


Още няма добавени продукти в тази категория, но можете да посетите нашият онлайн магазин.

Винаги актуални

Продукти / Сертификати

Търсите продукт или сертификат за Вашият автомобил? Тук ще го намерите. Лесно удобно и бързо търсене.

Всичко на едно място

Онлайн каталог

Всички продукти H&R разделени по групи включително и специалните продукти като преходни фланци, болтове, рейсинг окачване и специални пружини за състезатели.

Точният продукт

Продуктов конфигуратор

Нашите продукти от основните групи фланци за изнасяне на джантите, стабилизиращи щанги, спортно окачване, регулируемо окачване, спортни снижаващи и повдигащи пружини с функция за търсене по марка и модел KBA- или TecDoc номер.